نوشته شده توسط : رعنا

عادات غذايي سالم 

پس از جراحي لاغري( عمل اسليو معده، عمل ساسي معده و.....)  بسياري از بيماران، شاهد كاهش وزن سريع خود هستند. به مرور زمان سرعت كاهش وزن كمتر شده و بيماران ممكن است در اين مدت از رژيم غذايي خود پيروي نكرده و ناپرهيزي كنند. همين امر موجب افزايش يا بازگشت وزن پس از جراحي لاغري خواهد شد. داشتن نظم و انضباط در پيروي از رژيم غذايي بعد از جراحي لاغري و عادات غذايي صحيح مي تواند از بازگشت وزن پس از جراحي لاغري جلوگيري كند. اين رژيم غذايي توسط پزشك تعيين شده و بر مصرف مواد مغذي مثل ميوه ها، سبزيجات و پروتئين تاكيد دارد.

در رابطه ي خود با غذاها تجديد نظر كنيد

غذاها مي تواند بسيار وسوسه انگيز باشند و علت اين امر ريشه در طرز فكر ما درباره غذاها دارد. بهتر است براي شروع، به تغيير اين ديد غلط بپردازيم. علت اصلي غذا خوردن تامين انرژي براي سوخت و ساز بدن است. اما متاسفانه بسياري از افراد به غذا به عنوان مسكن روح و روان خود مي نگرند. اگر شما نيز جزو اين دسته از افراد هستيد، بهتر است جايگزين ديگري براي آرام كردن خود پيدا كنيد. اين مسئله مي تواند در سلامتتان تاثير به سزايي داشته باشد.

ملاقات منظم با پزشك

پس از جراحي لاغري، بيمار بايد به طور منظم با متخصص جراحي لاغري يا تيم پزشكي كه جراح به وي معرفي مي كند، ملاقات داشته باشد تا بتواند با دقت بيشتري اهداف خود را دنبال كند. به غير از اين افراد، بهتر است با يك متخصص يا كارشناس تغذيه و يك مشاور نيز ملاقات داشته باشيد. تحقيقات نشان داده اند كه تحت نظر بودن بيماران پس از جراحي لاغري مي تواند به اين افراد كمك كند تا وزن بيشتري كم كنند.

تحرك بيشتر

هر چه تحرك بيشتري داشته باشيد، بدنتان در سلامت بيشتري خواهد بود. اضافه كردن فعاليت هاي فيزيكي و ورزش پس از جراحي لاغري به برنامه روزانه، موجب زيبايي بيشتر فرم بدنتان خواهد شد. مي توانيد ابتدا با پياده روي شروع كنيد و هدف هاي كوچك و قابل دستيابي براي خود تعيين كنيد. بهتر است تمرين هاي مقاومتي را نيز در ورزش خود بگنجانيد تا سوخت و ساز بدن را در سطح بالايي نگه داريد.

جراحي لاغري مي تواند از راه هاي مختلفي زندگي فرد را تغيير دهد. با اين حال جراحي لاغري فقط سرآغاز اين راه است و ادامه مسير نيازمند استراتژي و تعهد بيمار براي اطمينان از گرفتن بهترين نتيجه مي باشد. در اين راه ممكن است تسليم شدن ها و عقب نشيني هايي وجود داشته باشد اما آنها به معني پايان راه نيستند. پس از هر توقف، دوباره ايستاده و شروعي تازه داشته باشيد و به زندگي جديد و زيبايتان سلام دهيد.



:: بازدید از این مطلب : 278
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

انتخاب نوع جراحي لاغري كار آساني نيست و تا حد زيادي بستگي به نظر متخصص جراحي لاغري دارد اما در انتخاب هر يك بهتر است به نكات زير توجه داشته باشيد تا در نهايت انتخابي مناسب انجام دهيد.

جراحي اسليو، مضر براي ريفلاكس معده 

در اين جراحي حدود ۷۰ درصد معده برداشته مي شود تا به اين طريق فرد كمتر غذا خورده و در نتيجه ميزان كالري دريافتي وي كاهش پيدا كند. در اين جراحي روده دستكاري نمي شود و برخلاف باي پس معده، تنها معده كوچك مي شود. همچنين پس از اين جراحي، بيمار دير تر احساس گرسنگي مي كند، زيرا هورمون اشتها يا گرلين كه در انتهاي معده واقع شده، ديگر وجود نخواهد داشت.

اين جراحي براي افرادي كه به بيماري ريفلاكس معده مبتلا هستند، توصيه نمي شود. همچنين بيمار پس از جراحي اسليو معده با سرعت كمتري نسبت به باي پس معده وزن كم مي كند. البته اين مسئله موجب مي شود تا بيماران اسليو معده كمتر دچار افتادگي پوست پس از جراحي لاغري شوند.

باي پس معده، درمان ديابت

در جراحي باي پس، بخش فوقاني معده بر داشته شده و بخشي از روده كوچك به باقي مانده ي معده متصل مي شود. بنابراين اين جراحي علاوه بر كوچك كردن معده، موجب كاهش جذب غذا نيز مي شود. باي پس معده مي تواند در اكثر موارد موجب درمان ديابت شود. يكي از عوارض شايع باي پس معده، سندروم دامپينگ است كه در اثر آن بيمار قادر به خوردن غذاهاي پر شكر و پر كالري نخواهد بود. در صورت مصرف، ضربان قلب بالا رفته، بدن عرق كرده و درد هاي شكمي به سراغ فرد خواهد آمد. در برخي موارد بيمار دچار اسهال نيز مي شود.

حلقه معده، عدم توانايي مصرف نوشابه

طي جراحي حلقه معده، به دور معده يك حلقه قرار داده مي شود كه در اكثر موارد قابل تنظيم است. حلقه قابل تنظيم معده نسبت به اسليو و ساسي باي پس معده، كمتر تهاجمي بوده و بيماران با سرعت كمتري وزن كم مي كنند. پس از جراحي حلقه معده بايد از مصرف نوشيدني هاي پركالري و نوشابه ها خودداري كرد.

بالون معده، روشي منسوخ شده

اين روش كه امروزه ديگر طرفدار ندارد، شامل قرار دادن بالون در معده به منظور كاهش حجم آن و كم خوري مي باشد. در اين روش جراح، بالوني را توسط آندوسكوپ به درون معده برده و آن قسمت باد مي شود. اين بالون بايد پس از مدتي از بدن خارج شود كه در اين صورت بيمار ممكن است دوباره وزن اضافه كند



:: بازدید از این مطلب : 271
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

جراحي لاغري ، عملي مهم با درجات مختلف پيچيدگي است، به همين دليل طبيعي است كه بيمار در روز هاي اوليه پس از جراحي لاغري دچار خستگي مفرط، حالت تهوع، استفراغ، بي خوابي، درد حاصل از جراحي، ضعف، سرگيجه خفيف، درد در هنگام خروج باد معده (چه از راه دهان و چه از راه مقعد) و تحولات روحي باشد.

با اين حال، مي توانيد مطمئن باشيد كه تامين احساس آرامش و تسكين درد بيمار، پس از جراحي لاغري يكي از اولويت هاي كاركنان بيمارستان مي باشد. به همين دليل پرستاران بيمارستان تا حد مجاز مي توانند براي تسكين دردتان به شما مسكن تزريق كنند.

به طور كلي، درد پس از جراحي لاغري مشكل حادي نيست زيرا مي توان با مسكن ها درد را آرام كرد. اكثر بيماران با گذشت چندين روز از جراحي لاغري ديگر نيازي به مصرف مسكن نداشته و مي توانند طي يك تا دو هفته به محل كار خود بازگردند. با اين وجود، خم شدن و بلند شدن از حالت نشسته و چرخاندن بالا تنه مي تواند به مدت چند روز درد شديدي را در بيمار ايجاد كند. اين حالت به مرور زمان از بين خواهد رفت.

اما به ياد داشته باشيد كه اين درد به صورتي نيست كه بيمار بگويد كه اگر به عقب برگردم جراحي لاغري را انجام نمي دهم. بنابراين شايد پس از جراحي براي مدتي كمي درد داشته باشيد ولي جراحي لاغري در دراز مدت ارزشش را خواهد داشت.

به همين دليل هميشه يك قدم جلوتر از درد باشيد و براي كمك گرفتن يا مصرف مسكن، منتظر به حداكثر رسيدن دردتان نباشيد.  قرص هاي مسكن بهترين اثر را در پيشگيري از درد ايفا مي كنند، از اين رو آنها را سر ساعت و دقيق مصرف كنيد. همچنين به خاطر داشته باشيد كه احتمال اعتياد پيدا كردن به مسكن ها پس از يك دوره مصرف ناشي از شرايط پزشكي خاص، مانند جراحي بسيار پايين مي باشد پس جاي هيچگونه نگراني نيست.

خبر خوب اين است كه بيشتر بيماران ادعا كردند كه با مراقبت بعد از عمل اسليو معده توانسته اند دوره نقاهت را با حداقل درد پشت سر گذارند. برخي از آنان در جاي بخيه ها و برخي ديگر پس از جراحي لاپاراسكوپي دچار گردن درد و شانه درد مي شوند. همچنين ممكن است بيمار به علت اقداماتي كه در جهت كنترل بسته شدن و عدم نشتي معده انجام شده است، دچار درد در هنگام دفع باد معده شود.

براي كسب اطلاعات بيشتر بهتر است با يك متخصص جراحي لاغري  مشورت كنيد.



:: بازدید از این مطلب : 237
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

شايعات و سوء تفاهمات بسياري درباره جراحي لاغري( عمل اسليو معده ، عمل ساسي معده و .....)  در ميان مردم وجود دارد كه همين امر تصميم جراحي لاغري را براي برخي بسيار سخت كرده است. اما در واقع حقيقت با شايعه تفاوت بسياري دارد.

يكي از شايعات جراحي لاغري كه بيشتر از موارد ديگر باعث ترس بيماران مي شود احتمال مرگ در اثر جراحي لاغري است. اما بايد بدانيد با افزايش اندازه بدن، طول عمر فرد كاهش مي يابد. افرادي كه از چاقي مفرط رنج مي برند، در معرض بيماري هاي خطرناكي چون ديابت نوع دو و فشار خون بالا هستند كه احتمال مرگ و مير را در اين افراد به طور چشمگيري افزايش مي دهد.

طبق تحقيقاتي كه روي ۶۰۰۰۰ بيمار پس از جراحي لاغري انجام شد نشان داد كه احتمال مرگ و مير طي ۳۰ روز پس از جراحي لاغري ۰.۱۳ درصد مي باشد (يعني حدودا يك نفر به ازاي هر ۱۰۰۰ بيمار) در حالي كه اين آمار كمتر از مرگ و مير حاصل از جراحي هاي ديگري همچون جراحي كيسه صفرا مي باشد. بنابراين، برخلاف وضعيت سلامت ضعيف بيماران قبل از جراحي لاغري، احتمال مرگ و مير ناشي از جراحي لاغري بسيار پايين مي باشد. در واقع طبق اين مطالعات، آمار مرگ و مير به هر دليلي پس از جراحي لاغري در مقايسه با آمار مرگ و مير افراد مبتلا به چاقي مفرط بسيار كمتر است.  به عنوان مثال در بيماراني كه جراحي لاغري انجام داده اند، مرگ در اثر سرطان، ديابت و بيماري هاي قلبي به ترتيب حدود ۶۰، ۹۰ و ۵۰ درصد كاهش يافته است.

همچنين مطالعات زيادي نشان داده اند كه بيماري هاي مرتبط با چاقي پس از جراحي لاغري، تا حد بسيار زيادي بهبود يافته اند. با اينكه جراحي لاغري فوايد بسيار زيادي دارد اما بايد قبل از تصميم گيري، حتما با متخصص جراحي لاغري ، خانواده و عزيزان خود مشورت كنيد.



:: بازدید از این مطلب : 328
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ريزش ابرو به دلايل متعددي ميتواند اتفاق بيافتد . ممكن است به علت تغييرات هورموني ، بروز عفونتي در بدن ، مشكلات پوستي و يا اختلال در سيستم ايمني بدن ، آسيبهاي جسمي ، تنش هاي عصبي و ضربه هاي روحي رخ دهد . در ميان اختلالات غذايي و كمبود ويتامين ها هم نقش مهمي ايفا مي كند .

فقدان ويتامين A و زينك ميتواند رشد سلولي را كند كند  براي مثال بيماري با نام alopecia areata نوعي بيماري خود ايمني است كه سيستم ايمني به اشتباه بخشي از بدن را به عنوان دشمن تشخيص ميدهد و به آن حمله  مي كند كه در اين بيماري سيستم ايمني فوليكل هاي مو را هدف قرار ميدهد و مانع از رشد آنها ميشود .

اختلالات تيروئيدي هم سبب ريزش ابرو ميشوند . غده تيروئيد فرايند متابوليسم را كنترل مي كند و پر كاري و كم كاري آن مي تواند در چند پروسه طبيعي از جمله رشد مو اختلال ايجاد كند . افزايش سن ميتواند علت ديگري براي ريزش ابرو قلمداد شود . استفاده از داروهاي خاصي مثل داروهاي شيمي درماني هم ميتواند سبب ريزش موقتي ابرو شود .

تجربيات كاشت ابرو

بر اساس ارزيابي هاي انجام شده معمولا رضايت ۹۰ درصدي افراد به دست آمده  است اما آنچه بايد به عنوان فاكتور اصلي لحاظ شود انجام عمل كاشت ابرو تحت نظارت متخصص زيبايي  است . متاسفانه افرادي كه در كلينيكهاي زيبايي و بدون نظارت پزشك عمل كاشت ابرو را انجام داده اند رضايت چنداني از آن نداشته اند .

عوارض كاشت ابرو

عوارض جانبي بسيار كمي در ارتباط با عمل كاشت ابرو گزارش شده  است . بارزترين نمونه ممكن است  در ارتباط با جهت اشتباه رويش مو باشد كه قابل اصلاح  خواهد بود .

نظرات در مورد كاشت ابرو

نظر به اينكه اين روش كاشت مو در طي ده سال گذشته ، پيشرفتهاي زيادي داشته  است معمولا درصد كمي از افراد از انجام آن ناراضي بوده  اند . آنچه در اين فرايند بسيار تاثير گذار است انتخاب محلهاي درست براي برداشتن گرافت و هماهنگي ميان دو ابرو و جهت خط رويش درست است و در نهايت مراجعه به يك متخصص كاشت مو خوب است.

بر اساس نظرات مشتريان و افرادي كه ريزش ابروي زيادي داشتند پس از اين عمل اعتماد به نفس بالاتري پيدا كرده اند در عين حاليكه بر زيبايي چهره آنها  هم افزوده  شده  است . با توجه به دوره نقاهت كوتاه معمولا افراد پس از آن مي توانند به سرعت به روال قبلي زندگي خود برگردند .



:: بازدید از این مطلب : 254
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

از اولين آواها تا بلبل زباني هاي دوران مدرسه، مهارت هاي زباني كودكان با نظم خاصي پيشرفت مي كند. در ذيل يك چرخه ي نرمال اين فرآيند را مشاهده خواهيد كرد. 

نوزاد

تولد تا ۳ ماهگي: آواهايي رادرهنگام خوشحالي ايجاد مي كند. مثل حرف صدا دارتنهاي آه …..

كودك 3 ماهه: درموقعيت هاي گوناگون گريه مي كند، همين طور كه شناخت شما بيشتر شود تفاوت گريه ي گرسنگي را از گريه ي او تشخيص ميدهيد.

كودك 4 ماهه : بيشتر حروف صدا دار را ميتواند تلفظ كند،اما آواها با مهارت بيشتري از صداهاي گوناگون شكل ميگيرند.

كودك 6 ماهه : زير و بمي صدا را معمولا در پاسخ هاي خود يا در جواب حالات چهره ي شما تمرين مي كند.

زنگ خطر : اگر كودك شما تا ۶ ماهگي صوت ايجاد نكرد با پزشك مشاوره كنيد.

۷ تا ۱۲ ماهگي : اصولات نامفهوم از خود ميسازد. تركيبات و لحن هاي جديدي بروز ميدهند.سعي در تقليد از شما دارد،حروف صدا داريابي صدا را باهم تركيب ميكند.

مثلا (با_با_با يا دي دي دا). مكالمات را تقليد ميكند.

 كودك نوپاي

كودك يك ساله : اولين كلمه خود را گفته است.بين۱ تا ۵ كلمه دايره لغات دارد.

كودك 14 ماهه : از حركات دست ها براي تكميل صحبت خود استفاده ميكند، براي اينكه جمله بسازد كلمه را با لحن ديگري ميگويد مثلا صداي خودرابراي پرسش بالا مي برد.(بيشتر؟)

زنگ خطر: اگرتا ۱۵ ماهگي هيچ كلمه اي را نگفت او را نزد پزشك ببريد.

كودك 16 ماهه : باورور كردن مكالمه مي سازد. شما را مامان صدا مي كند. سر تكان مي دهد.

با پايين و بالا كردن سر جواب بله يا خير مي دهد. صداهايي مثل ت، د، ن، و، ه  را كه صدا هستند تلفظ كند.

كودك 18 ماهه : دايره ي لغاتش به ۲۰ كلمه مي رسد كه اساسي چون مامان، افعالي مثل خوردن، صفاتي چون سردراشامل مي شود. از عباراتي چون عروسك ميخوام براي درخواست كردن استفاده مي كند.

 



:: بازدید از این مطلب : 274
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

“من اضافه وزن زيادي دارم و دوست دارم خيلي زود وزن كم كنم، ميگن عمل جراحي لاغري كلي از من وزن كم ميكنه و خيلي هم مطمئنه، اما من از عمل كلا ميترسم. از طرفي ديگه نميتونم با رژيم لاغري و ورزش خودم رو آزار بدم بايد چكار كنم؟

توصيه هر متخصص جراحي لاغري  به اين افراد انجام عمل بالون معده است. اين عمل فوايد زيادي دارد، كه به طور خلاصه ما در اين مقاله 5 فايده انجام آن را ليست كرده ايم.

۱. نياز به عمل جراحي ندارد 

برخلاف عمل هاي جراحي لاغري ما در بالون گذاري از هيچ وسيله جراحي استفاده نميكنيم بلكه تنها از يك لوله باريك و دراز به نام آندوسكوپ بهره ميبريم. براي اينكار به بيمار آرامبخش ميزنيم تا كاملا ريلكس شود. سپس لوله آندوسكوپ كه حاوي بالون و يك دوربين در سر لوله است از طريق دهان و مري وارد معده ميشود.

۲.  موقتي است و بالون برداشته ميشود.

همانطور كه گفته شد ما بالون را نهايتا تا ۶ ماه در معده نگهداري ميكنيم و بعد از آن بايد بالون را از معده در برداريم. در مقاسيه با عمل جراحي لاغري اين يك مزيت خوب محسوب ميشود. زيرا اغلب عمل هاي لاغري غيرقابل بازگشت هستند. اما اين عمل اينگونه نيست. براي مثال در عمل اسليو معده يا ساسي باي پس معده  زماني كه بخشي از معده برداشته شد و از بدن بيرون آمد، ديگر نميتوان آن بخش را حتي بعد از چند ساعت دوباره پيوند زد و تا آخر عمر بايد به همان شكل با سيستم گوارش جديد خود كنار بياييد.

3.هزينه بالون بسيار كمتر از عمل جراحي لاغري است

به طور معمول هزينه عمل جراحي لاغري بيشتر از ۱۰ ميليون تومان است، اما هزينه چندان زياد نيست و نسبت به جراحي به شدت هزينه كمتري دارد.

۴. اگر واجد شرايط عمل لاغري نيستيد ميتوانيد بالون بگذاريد

هرچند كه بهترين روش لاغري انجام عمل جراحي است، اما بايد به اين نكته هم توجه كرد كه هر كسي شرايط انجام عمل لاغري را ندارد. براي اينكه كانديد مناسبي باشيد حتما لازم است كه از هر لحاظ واجد شرايط تعيين شده باشيد. براي مثال بايد شاخص توده بدني بالايي داشته باشيد، از اضافه وزن بيشتر از ۴۵ كيلو رنج ببريد و ….

۵. كاهش وزن با بالون واقعا زياد است

همه ميدانيم كه بهترين روش لاغري انجام عمل جراحي است. اما انجام بالون گذاري دست كمي از جراحي ندارد. هرچند كه ميزان كاهش وزن در بالون معده كمتر از عمل جراحي است اما شما با اين روش ميتوانيد مقدار زيادي از اضافه وزن خود را كم كنيد. ميزان كاهش وزن با اين روش به طور ميانگين ۱۰ تا ۲۵ كيلوگرم است



:: بازدید از این مطلب : 274
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 28 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

بر خلاف تصور عامه، چاقي ارثي آنقدر ها هم واقعيت ندارد. طبق تحقيقات دانشكده سلامت دانشگاه هاروارد، عوامل ژنتيكي مرتبط با چاقي نقش بسيار كمي در ابتلا به آن دارند. با اين حال، مركز كنترل بيماري ها اعلام كرد كه مي توان از تنوع تاثير عوامل محيطي بر وزن افراد به اين نتيجه رسيد كه ژنتيك مي تواند بر چاق تر شدن افراد تاثير بگذارد. با اين وجود در برخي موارد افرادي كه ژن چاقي ارثي را دارند، لاغر بوده و اضافه وزني ندارند و برعكس افرادي كه ژن چاقي ارثي ندارند دچار اضافه وزن هستند؛ زيرا علاوه بر ژنتيك، روش زندگي افراد نيز تاثير فراواني بر چاقي و اضافه وزن آنها دارد. حتي با وجود ژن چاقي، افراد چاق مي توانند با تغيير رويه زندگي و حمايت خانواده و دوستان به آهستگي وزن كم كنند. در صورت عدم كاهش وزن، تغيير رويه زندگي همچنان مي تواند سلامت فرد را بهبود بخشد. اگر فرد با تغيير رژيم غذايي و ورزش هم نتوانست وزن كم كند مي تواند با يك متخصص جراحي لاغري مشورت كند و جراحي اسليو معده را كه نوعي  جراحي لاغري است، انجام دهد.

چاقي مفرط چيست؟ 

چاقي تعاريف متعددي دارد اما به طور كلي چاقي و اضافه وزن از وزن ايده آل به مراتب بالاتر مي باشد. چاقي مفرط حالت حادي از اضافه وزن است كه فرد ميزان فراواني چربي انباشته شده در بدن دارد. البته مقدار مشخصي چربي براي ذخيره انرژي، عايق سرما و پوششي در برابر ضربه ضروري است.

قد و وزن هر شخص نشان دهنده توده چربي هاي انباشته در بدن وي است. شاخص توده بدني (BMI) هر شخص را مي توان با تقسيم وزن (كيلوگرم) به قد (متر) وي محاسبه كرد. بزرگسالاني كه شاخص توده بدني آنها  بين ۲۵ تا ۲۹.۹ باشد داراي اضافه وزن، و اگر بالاتر از ۳۰ باشد چاق محسوب مي شوند. افرادي كه BMI آنها بين ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ باشد، وزن طبيعي دارند. در صورتي كه BMI بيش از ۴۰ باشد، فرد به چاقي مفرط مبتلاست.

آيا امكان دارد كه چاقي ارثي باشد؟ 

پزشكان معمولا پيشينه سلامت خانوادگي را از بيماران خود جمع آوري مي كنند تا بتوانند افرادي را كه در خطر  بيماري هاي مرتبط با چاقي مانند ديابت، بيماري هاي قلبي عروقي و برخي انواع سرطان هستند، را شناسايي كنند. پيشينه ي سلامت خانوادگي، تاثير ژن هاي موروثي و عوامل محيطي را در بين اعضاي خانواده ها نشان مي دهد. خانواده ها نمي توانند ژنتيك خانوادگي خود را تغيير دهند اما مي توانند عادات صحيح غذايي و فعاليت هاي فيزيكي بيشتر را در محيط خانواده جا بياندازند.

اين تغييرات مي توانند سلامت اعضاي خانواده و پيشينه سلامت خانوادگي نسل آينده را بهبود بخشند.



:: بازدید از این مطلب : 257
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

سنگ کیسه صفرا یا کوله لیتیاز(chlolelithiasis)، ته نشین های سخت شده ی مایع گوارشی هستند که در کیسه صفرا تشکیل می شوند. این سنگ ها معمولا از جنس صفرا بوده که شامل ترکیب آب، کلسترول، پروتئین چرب، بیلی روبین ( رنگدانه های زرد یا نارنجی که از شکسته شدن هموگلوبین در کبد تولید می شود و سپس به درون صفرا می ریزد.) و نمک های صفرا می باشد. صفرا توسط کبد تولید می شود که به هضم غذا کمک کرده و تا زمانی که بدن به آن احتیاج پیدا کند، در کیسه صفرا ذحیره می شود.

انواع سنگ کیسه صفرا

دو نوع سنگ کیسه صفرا وجود دارد:

سنگ های کلسترولی: سنگ های کلسترولی شایع تر هستند. اغلب سنگ های کیسه صفرا را سنگ های کلسترولی تشکیل می دهند. آنها زمانی به وجود می آیند که کلسترول بسیاری در کیسه صفرا وجود داشته باشد.

سنگ های رنگدانه ای: این سنگ ها زمانی به وجود می آیند که بیلی روبین فراوانی در صفرا وجود داشته باشد.

علل تشکیل سنگ کیسه صفرا

علت اصلی تشکیل سنگ های کیسه صفرا هنوز به طور کامل مشخص نشده است. با این حال محققان عواملی را کشف کرده اند که موجب تشکیل سنگ های کیسه صفرا می شود.گفته می شود که عدم تعادل در ترکیبات شیمیایی صفرا، عامل تشکیل سنگ های کیسه صفرا می باشد. خصوصا زمانی که:

·         صفرا حاوی مقدار زیادی کلسترول باشد

·         صفرا حاوی مقادیر فراوانی بیلی روبین باشد

رابطه ی جراحی لاغری با سنگ کیسه صفرا

متاسفانه سنگ های کیسه صفرا یکی از عوارض شایع کاهش وزن سریع از طریق جراحی های لاغری( عمل اسلیو معده، جراحی ساسی معده و...)  است. برخی منابع معتقدند که ۳۵ درصد از جراحی های لاغری منجر به تشکیل سنگ های کیسه صفرا می شود.

به همین دلیل جراحان لاغری اغلب از ۶ ماه قبل برای بیماران داروهای پیشگیری از سنگ های کیسه صفرا (مانند اکتی گال(Actigall)) تجویز می کنند و به طور کلی پیشگیری از ایجاد سنگ های کیسه صفرا جزء اقدامات لازم قبل از جراحی لاغری می باشد. به دلیل اینکه سرعت کاهش وزن در جراحی حلقه معده کمتر است، مصرف این داروها، چندان ضرورتی ندارد.

در موارد دیگر که بیمار سابقه ی سنگ کیسه صفرا دارد، همزمان با انجام جراحی لاغری، کیسه صفرا نیز برداشته می شود تا از مشکلات بعدی جلوگیری شود

برای کسب اطلاعات بیشتر بهتر است با یک متخصص جراحی لاغری مشورت کنید.



:: بازدید از این مطلب : 259
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 26 اسفند 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

اگرچه چاقی یک بیماری کشنده نیست اما میتواند باعث به وجود آمدن تعدادی بیماری شود. و حتی در شکل گیری و یا تشدید برخی دیگر نیز دخالت دارد. روش های زیادی برای خلاص شدن از شر چاقی و بیماری های مرتبط با آن وجود دارد. اما هیچکدام به خوبی عمل جراحی نمیتوانند به ریشه کن کردن چاقی و بیماری های در ارتباط با آن کمک کنند. ما در این مقاله به معرفی تعدادی بیماری که مستقیما با چاقی در ارتباطند و چاقی میتواند آن ها را بدتر کند میپردازیم. و به شما میگوییم که چگونه انجام یک عمل جراحی لاغری میتواند به بهبود و درمان آن ها کمک کند.

3 بیماری مرتبط با چاقی که با کمک عمل لاغری درمان میشوند

عمل لاغری و کلسترول بالا : جراحی لاغری چگونه به درمان کلسترول کمک میکند؟

یک مطالعه تحقیقات بالینی که اخیر منتشر شده نشان میدهد اکثریت بیماران چاقی که کلسترل بالا داشتند در سال اول بعد از انجام عمل، سطح کلسترول بدن و تری گلیسرید های خونشان به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا میکند. این موضوع مخصوصا در کسانی که تحت عمل جراحی بای پس معده قرار گرفتند قابل توجه تر بود.

عمل لاغری و دیابت : عمل جراحی لاغری چگونه دیابت را درمان میکند؟

چاقی یکی از دلایل اصلی ایجاد دیابت نوع ۲ است. بنابراین کاهش وزن قابل توجه بعد از جراحی چاقی می تواند علائم مرتبط با دیابت نوع ۲ را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. طبق مطالعه ای در کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده آمریکا، شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می دهد جراحی لاغری می تواند به درمان پیش دیابت و دیابت نوع ۲ کمک کند.

در حقیقت، بیماران چاق که به دیابت نوع ۲ نیز مبتلا هستند، بعد از عمل میزان نیازشان به داروهای دیابت به شدت کاهش پیدا میکند و حتی ممکن است دیابت به طور کلی در آن ها درمان شود. نتیجه تحقیقات مختلف نشان میدهد که عمل ساسی بای پس معده و عمل اسلیو معده میتوانند تاثیر زیادی در درمان دیابت نوع دو داشته باشند.

جراحی لاغری و فشار خون بالا: عمل لاغری چگونه فشار خون بالا را درمان میکند؟

فشار خون بالا شایعترین مسئله پزشکی مرتبط با چاقی است. بنابراین جای تعجب ندارد که جراحی لاغری می تواند به درمان آن کمک کند. طبق آنالیز مطالعات متعدد که تأثیر عمل جراحی چاقی را بر روی افرادی مبتلا به فشار خون مطالعه میکردند، مشخص شده که این بیماری در اغلب بیماران تا حد زیادی بهبود یافته یا کاملاً برطرف شده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر بهتر است با یک متخصص جراحی لاغری مشورت کنید



:: بازدید از این مطلب : 264
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 25 اسفند 1398 | نظرات ()